Nibali – invincibil in Turul Frantei


5609694-3x2-700x467

Dupa ce Alberto Contador si Chris Froome au abandonat inca din primele etape ale Turului italianul pare ca nu mai poate pierde tricoul galben pana la final. Ultima etapa din Alpi (a 14-a) a confirmat acest lucru.

Etapa a fost de departe cea mai grea de pana acum mai ales pentru faptul ca a avut in componenta ei si o catarare de aproape 35 de kilometri unde s-a ajuns la o inaltime de 2057 metri. Initial, din grupul evadatilor faceau parte urmatorii rutieri : De Marchi, Edet, Gautier, Herrada, Kruijswijk, Majka, Moinard, Nieve, Riblon, Roche, Rodriguez, Sagan, Serpa, Taaramaë, Thomas, Timmer şi Yates. Insa cel care a surprins pe toata lumea cu un atac solitar pe ultima catarare a fost polonezul Rafal Majka (vezi poza de mai sus), membru al echipei Saxo -Thinkoff. Acesta a reusit sa aiba un ritm sustinut reusind sa obtina victoria.

Pe locul doi s-a clasat italianul Vicenzo Nibali care a atacat pe ultima catarare reusind sa se detaseze de adeversarii sai directi in clasamentul general,dar nereusind sa-l ajunga pe polonezul Rafal Majka. Singurul ciclist care a reusit sa faca fata ritmului impus de italian a fost francezul Jean-Christophe Peraud care ,cu aceasta ocazie,a urcat pana pe locul 6 in clasamentul tricoului galben. Pierzatorul acestei etape a fost spaniolul Alejandro Valverde care nu a reusit sa faca fata atacului italianului Nibali.Totusi acesta ramane pe locul doi in clasamentul general,insa ecartul fata de lider a mai crescut cu un minut.

Clasamentul etapei a fost urmatorul:

:

Clasementul general este urmatorul:

1234

In clasamentul sprinterilor lider ramane slovacul Peter Sagan, in cel al cataratorilor Joaqin Rodriguez este la egalitate de puncte cu Rafal Majka, iar in clasamentul tinerilor lider este Romain Bardet la numai 16 secunde in fata lui Thibaut Pinot. In clasmentul pe echipe AG2R ocupa prima pozitie.

Etapa a 15-a a fost una de plat ceea ce inseamna ca a fost o etapa dedicata sprinterilor. Aceasta nu a adus modificari majore clasementelor. Castigatorul etapei a fost Alexander Kristoff de la echipa Katusa urmat de Heinrich Haussler si de Peter Sagan.

Reclame

Un gând despre „Nibali – invincibil in Turul Frantei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s